måndag 9 maj 2011

Scrapmässa, pyssel & röd vin...

Ja helgen som gick innebar det i stora mängder. Ja inte rödvin i mängder för där räcker det med ett halvt glas för mig men det andra.

I fredagskväll kom godaste vännen från Stockholm ner. Nästan 1 ½ timme försenad - ja hon åkte tåg med SJ - varför ärman inte förvånad. Men det som gjorde mig förvånad var att tåget stod still i Stkh pga att det var strömlöst i Stkh. Say what? Är det inte så det är på vintern? När det är snö som tynger ner ledningarna, men nu är det ju barmark och 15 plusgrader....suck ja... hur som helst. Hon kom fram till slut och jag & Fröken J hämtade henne på centralstationen.

På lördagen så styrde vi bilen mot Kungälv och Kongahälla mässan. För andra året i rad så arrangerar Scraplyckan & Arkivet denna mässan med tillhörande pyssel. Det hålls på Kvarnberget i Kungälv och mässan är i ett rum och vi som pysslar satt i ett intilliggande rum. 250kr kostar det och då ingår kaffe & fralla vid 10. Fir entre & tillträde till mössan ½11 (den öppnar för allmännheten kl. 11) och sen lunch vid 1 och fika igen vid 4. Pyssel-/mässdagen avslutas kl.19. Och det är JÄTTEROLIGT!!!
Vi var där förra året och i år var vi först till kvarn så att säga. Lika roligt iår fast i år var det mindre folk på själva mässan. Men det gjorde inget. Jag satt där med mina godaste vänner A & P och vi hade så himla roligt. Skrattade, pratade och scrappade. Och som vanligt så fick A gjort mest. P näst mest och jag minst. 1 ½ layout men what the heck - jag hade roligt och det är det som räknas. Vid lunchen så tog jag ut picnisfilten ur bilen och vi satte oss i solen på den och åt lunch. Supernajs!

Sen när vi var hemma så satt vi ute på balkongen och åt middag. Asiatisk gryta med ris & rödvin. Efter maten kom barnen ut och vi satt där med chips, popcorn och lite godis och rödvin så klart och berätta Bellman historier till Herr A´s stora lycka. Det blev en härlig kväll och så mysig. Fröken J (hon älskar att sitta därute varma kvällar och bara mysa) var så nöjd och jag med.

Dagen efter på morgonen så körde jag A till tåget igen. Tåget skulle gå 08.42 och vi var ute i god tid. Och vad hände?? Jodå ni gissa rätt. Förseningar igen. Alltså vad är det för fel på SJ??? Det pratades om buss till Töreboda och sen vidare med tåg....hallo???!!!!??? suck igen!! Nåja hon kom hem till slut men det var vid 3 (hon skulle vart hemma vid 12 annars....) my god!
Alltså jag hoppas det fixar sig tills jag ska åka med SJ vilket är i slutet av maj då jag ska upp till A i Stkh. Blir det buss då så vet jag inte vad jag gör. Jag kan inte åka buss nämnligen....får bara LITE panikångest då. Det är liksom mitt aber i livet - åka buss längre sträckor. MEN jaja, det får jag ta då. Orkar inte oroa mig för det nu.

Söndagen annars innebar en magsjuk unge - jodå. Fröken J hade lyckats få i sig nån skit så hon blev magsjuk... Kanske åt hon för många Salt & Black pepper Chips....hm... inte vet jag men magsjuk är hon. Desstuom så spydde hon i natt. Fast den avd. är min mans - thank god! ÄR det nått jag har svårt för så är det just den biten...uhu...

Summan av kardemumman, sensmoralen av allt detta?  Scrappa bör man annars dör man!!

Kramen

6 kommentarer:

 1. kul med sån mässa :)
  och vin ;) fast jag blir inte så känslig på alkohol :O konstigt, haha

  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig helg du har haft, få pysskla med det man gillar :) Hoppas att du får en underbar dag. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt ni hade önskade att jag var med kanske nästa år säg till. Tåg ja du ett släkt för sej.
  Kram

  SvaraRadera
 4. fan vad kul :D blir det massa nya sommarkläder då? :)

  trevlig helg! kram

  SvaraRadera
 5. Godmorgon!! Ja skrockfull har jag aldrig varit direkt.. Tror nog att det var mer vanligt förr än idag. Hoppas att tjejen är frisk nu och slapp ha det jobbigt med sin magsjuka. Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt med sån kreativitet. Jag har aldrig provat scrappa och har aldrig tänkt pröva heller.

  Inte för att det inte är min grej, troligtvis är det i min smak men jag har nog mycket som är påbörjat som det är ;)

  Jag behöver inte en till hobby som kostar tid och pengar, jag behöver ork till att ägna mig åt dom jag redan har.
  Men det ser himla kul ut, och man kan göra så himla fina grejer med scrapgrejer.
  Men jag har lovat mig själv att INTE pröva ;)

  SvaraRadera