fredag 1 april 2011

Om att kommentera...

Måste bara kommentera detta med kommentarer....

Var inne på Soulsisters Diary och  läste lite som jag brukar varje dag. Det är en av många bloggar jag följer och jag läser varje dag. Däremot så kommenterar jag inte varje dag - bara nästan. Men jag facineras av detta faktum att folk väljer att kommentera andras bloggar och inlägg och göra det på ett oförskämt sätt vars enda syfte verkar vara att såra bloggägaren. Varför?

Jag blir så illa berörd när jag läser sådana kommentarer. För jag bryr mig faktiskt. Jag läser en blogg för att jag finner den intressant, har något gemensamt med bloggaren i fråga, känner den eller bara tycker om bloggen i sig. En gång har jag skrivit en negativ sak. Bakgrund: Jag följer 3 bloggar om kvinnor som misst sina barn i magen/vid förlossning sk. Änglammammor. En tjej har misst 3 barn... På en av bloggarna så skrev en tjej som är gravid, en dag "Hjälp!" typ.... Och då skrev jag i min kommentar att: "Så får du inte bara skriva ut och sen inget mer. Att du inte skäms...." typ. Där glömde jag skriva under med min signatur. Var för snabb med att publicera mitt ord men jag gick in sen och gjorde det. Och då skrev jag också orsaken till min kommentar. Att jag faktiskt bryr mig och undrade så klart vad som hänt...

Det här med kommentarer är så....*letar efter ordval här*.... känsligt. Och det är inte så konstigt egentligen. För vi som skriver bloggar vill ju ha feedback. Man vill ju veta vad du som läsare tycker, men att vara oförskämd hjälper knappast. Att såra andra vad tjänar det för syfte? Att man ska skärpa sig? Skriva mer som andra vill?...eller vad??

Jag skulle lämna en kommentar i en blogg där bloggaren mådde dåligt och jag kände att jag ville muntra upp lite. Så jag gick in och innan jag skulle kommentera så läste jag kommentaren före mig. Döm om min förvåning när det står där - jag kommer inte ihåg ordagrant här - men kommentatorn undrade om bloggaren hade "...funderat på att ta ett glas vin för att döva smärtan. Hon gjorde det och drack en flaska om dagen och det hjälpte henne...."  SAY WHAT!!! Det var det mest absurda jag nånsin läst. Min kommentar vart inte riktigt som jag planerat men jag skrev ju såklart att jag innerligt hoppades att bloggaren INTE tog till flaskan.....men hallo eller!!

Jag fattar inte detta. Om man inte gillar det man läser i en blogg, varför då ens bemöda sig att lämna en kommentar? Varför ens fortsätta läsa???? Varför ödsla min tid på att läsa sånt som uppenbarligen inte intresserar mig? Man behöver inte gilla alla inlägg man läser. Man behöver inte hålla med i allt som man läser. Man behöver inte tycka som alla andra. Det är det som gör en unik. Man har en egen stil, man är sig själv. Jag. Om jag skulle skriva som alla andra, vem skulle vilja läsa då?

Nä, det är så tråkigt att läsa på sina favvobloggar och se bloggägaren lessen eller arg för en kommentar. Det gör mig så lessen. Och jodå, jag har också fått sura kommentarer. Jag har ju köpt mig lycka i form av en GBop. Jamen eller hur. Bara en liten op och tjoff - så är jag lycklig. Livet leker och jag är smal direkt....

Jag bara skrattar åt sådant faktiskt för okunnighet är ibland skrattretande.

Jag har sagt det förr och säger det igen - och många med mig - detta är min blogg. Mina ord, mina tankar. Vill du läsa så gör gärna det. Vill du lämna ett avtryck så gör gärna det - men försök vara konstruktiv. Det är inte alltid helt enkelt att vara konstruktiv men det är fan så mycket bättre än att bara vara oförskämd, dum, tråkig och patetisk.

Jamen det här vart ju ett inlägg som jag inte riktigt hade tänkt skriva från början - men ibland blir det inte som man tänkt sig. Bara att gilla läget. Och Soulsister - den där människan är bara helt enkelt dum! Dum & patetisk. Ta inte åt dig, du underbara människa. Vi som sitter i samma båt, vill veta just sånt som du skriver och du är långt ifrån ett "matfixerat pucko". Då är vi alla GBopade matfixerade puckon... Suck, nä den där personen vet inte vad han/hon pratar om.

Till alla mina goda bloggvänner:

Stora kramen på er!!

7 kommentarer:

 1. folk skriver så mycket!! jag får ibland elaka kommentarer men jag tar liksom inte åt mig längre, gjorde det förr.

  angående filmen har jag skrivit lite om den ;)
  kram

  SvaraRadera
 2. Precis.. Håller med dig :) Varför ens kommentera om det är elakt. Nu kan det ju vara många som är tanklösa. Men vett och etikett borde alla känna till tycker jag. Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med dig i allt du skriver. Att kommentera går liksom i vågor för mig. Jag läser inläggen i Google reader och sen klickar jag på "gör inlägget oläst" så att jag inte skall glömma kommentera. Sen skriver personen massa fler inlägg och alla andra med, och vips har jag 387 "olästa" inlägg, som jag har precis nu. Istället för att då stressa och kommentera bara för kommenterandets skull låter jag bli. Men elaka kommentarer har jag aldrig förstått mig på. Get a life liksom. Det verkar som om vissa personer bara skriver för att såra, då hade det ju varit bättre att låta bli. Ett sätt att bli av med det är att stänga av funktionen att kommentera som Anonym. För de jäklarna som skriver såna kommentarer vågar ju aldrig stå för det genom att skriva sitt namn...

  Massa kramar!

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt.
  Jag har inte råkat ut för negativa kommentarer.. ännu. Men vet flera som har det. Undrar vad som får dessa att skriva något märkligt och negativt, varför gör dom detta utan att säga vem dom är?

  Tycker det låter märkligt, att lägga ner tid på att vara elak.

  SvaraRadera
 5. Du har en award att hämta inne hos mig! Kram

  SvaraRadera
 6. Håller så jäkla mkt med dig i detta!!!
  Jag är värdelös just nu att kommentera tillbaka på det du kommenterar till mig men jag läser din blogg och ibland skriver jag o ibland inte :)
  Massa kramar

  SvaraRadera
 7. Du har såååååå rätt i det du skriver!!! WORD!!

  Kram på dig!

  SvaraRadera