måndag 27 december 2010

One happy family...NOT!

Jag har som vanligt en hel del som är tänkt att jag ska göra nu på jullovet..... Yeah right! Som om jag har den energin då eller... Det kan jag tala om att den flög käpprakt ut genom dörren när mannen gick ut med soporna i förmiddags och sen dess har jag inte sett röken av den. Nån som fått den??? Suck...

Idag har jag som sagt då inte gjort många knyck. Läst lite bloggar, gosat med sonen i soffan, lagat lite mat och ska snart göra köttfärssås och spaghetti till middag. Det är ju detta med all julmat. Jag börjar redan tröttna på den. Vet inte om det är för att jag är GBopad eller så men nu vill jag ha riktig vanlig mat igen. Helst vill jag bli av med allt som hör julen till också. Men detta är så här varje jul. Jag menar lika roligt som det är att sätta upp allt till första advent lika skönt är det när man får plocka ner allt igen och återgå till det normala igen. Jag längtar lite extra efter det iår faktiskt.

Läste syrrans blogg förrut och höll med henne så himla mycket när hon skriver om vad folk skriver på FB. Hur himla lyckliga de är och hur himla bra allt varit. Det är så himla ytligt och rent av jobbigt att läsa.
NU vet jag vilka hon relaterar till. De -är en klick människor som bor i våra barndomstrakter. Där är alla lyckliga. Ingen grälar, ingen dör, ingen är osams, alla tonåringar är skötsamma och duktiga, hjälper till hemma, ifrågasätter aldrig, alla lever lyckliga happily ever after. Märkligt fenomen det där. Jag menar alla familjer, par bråkar väl ibland. Tycker att ens partner är skit, dum, eller orättvis. Men visst man älskar den där mannen eller kvinnan och då har man ett överseende som inte ens ett barn kan fatta. Det är så för att man valt att leva med den där personen. Men att alltid tycka allt är "så himla bra" - gör man verkligen det???

Inte jag iallafall. Ibland tycker jag min man är det dumaste som finns i ett par skor. Han har konstiga vanor som jag inte har överseende med, han gör konstiga saker, slänger sina sockar överallt, går i sina mysbyxor hela tiden MEN jag har också mindre smickrande sidor trot eller ej.
Och jag slänger mina bh överallt, vet inget om datorer, kan inget om försäkringar - det kan han.

Man kompletterar varandra och man har överseende med ibland mkt och ibland mindre. Men att det alltid är bra..skulle inte tro det. För inget förhållande är så perfekt. Inget!

Läste i en annan blogg om ett litet mirakel som fötts in i vår värld idag. Bebisar är verkligen små mirakel och det finaste man kan få. Jag har två stycken och det trodde jag faktiskt inte en gång i tiden att jag skulle få. Varje gång jag ser dessa små under så vill jag ha ett till eget. Men i nästa sekund så är jag så nöjd med det jag har. Nu får jag gå och vänta på när jag blir moster-mormor för mormor vill jag inte bli än på kanske en så där tio år minst....

Nu ska det bli köttfärssås & spagetti

Kramen

9 kommentarer:

  1. Visst är det så att det finns inga hellyckliga familjer, alla har vi dåliga och bra sidor. Min gubbe han är egentligen riktigt lat emellanåt, men han är så underbar på andra sätt. Väldigt mån om att se till att vi skall ha det bra. Att komplettera varandra det är det allra bästa.

    Julmaten är jag så innerligt trött på oxå och jag tror att det har lite med vår operation att göra, för jag verkligen älskade julmaten förr.

    Lilla Tindra.. som jag kommer att längta att få träffa henne ;)

    Kram

    SvaraRadera
  2. jag tyckte julmat var gott, kanske var för att jag åt annat än de jag brukar ;) haha!

    jag orkar inte ens vända mig om efter någon annan, svårt när man inte vill släppa den man vill ha. han sitter liksom fast.

    SvaraRadera
  3. Läser man på folks statusrader så verkar det vara lyckliga familjen överallt... för mig som ensam (frivilligt dock) sticker det ibland i ögonen. Kan man vara så lycklig? Har jag helt fel i mitt val? Tror dock som du att det är lite friserat... Kram

    SvaraRadera
  4. Jag kan bli riktigt irriterad över alla de där "fejklyckliga" - eller är det så att de ÄR sådär sockerlyckliga HELA tiden?? - så jag i ren trots skriver en massa ironiska och sarkastiska statusinlägg istället, just för att vara tvärtemot!

    *haha* Barnsligt kan tyckas, men jag är inte som dem, jag har en familj som är som alla andra, med fel och brister, och vi trivs på det sättet!

    Nej fram för lite mer "vardagsstatusar"!

    SvaraRadera
  5. Näpp, tror inte ett dugg på de förhållanden som är "lyckliga i alla sina dagar" det är i så fall något som är fel tror jag. Tror man måste "slita" på varandra, irritera sig på varandra osv för att utvecklas som par.
    Håller med dej om julmaten också.
    Nu vill jag ha vanligt mat och vanliga rutiner.
    Ser jag en skinka eller en Jansson till så spyr jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Scrapmoster.

    Tack för dina kommentarer, alltid lika roligt att få.

    Ja detta skall bli en spännande resa ÄNTLIGEN... Har väntat i 2 år på att nått skall hända efter remissen skickades, bättre sent än aldrig som man säger.
    Jag kommer att läsa din blogg nu också, man måste ju se hur det går, hehe
    Jag kommer att lägga till dig bland mina bloggar jag följer om det är OK. :)

    Lycka till i din resa.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ja just det....
    Har man inget minne, (vilket är fallet med mig) så får man göra ett inlägg till, haha

    Jag har Modifast så det skall räcka fram till OP, men man kanske behöver det efteråt med???

    Vad har du för smaker??

    Kram

    SvaraRadera
  8. Idag skall vi ha spagetti och köttfärssås ;) Mumsigt värre! Min dotter skullel hälsa på Tindra idag, jag får vänta till helgen jag.. men jag skall nog överleva det. Kram

    SvaraRadera
  9. Oj, så tokigt man kan läsa. Jag läste din överskrift o med den på näthinnan så läste jag att mannen gått ut med soporna o att du inte sett honom igen. Herregud, tänkte jag, stackars I. Hon måste vara ifrån sig av oro vid det här laget. Sen läste jag igen, inte fullt så snabbt o blev full i skratt över hur man kan få till det ;).
    Jadu, julmaten är man ju liiiiite trött på nu. Idag blir det någon form av resträtt på kalkonen. Antagligen ragu, eller paj. Men det blir så himla mycket paj då bara ;). Den andra maten har jag stoppat en del i frysen av så kan man använda den till annat än just bara julmat :). Pasta med laxsås, gratänger med lax el skinka, mm mm.
    Jadu, det där med rosenröda statusar är, tror jag alltså, ett litet spel för galleriet. Men det klart att man inte skriver att idag har vi bråkat så stickor o strån rykt, det låter ju bättre att ha ätit god middag med rödvin med gulliga respektiven. Ja, inte vet jag, men jag tror inte att det finns någon som hela tiden har det rosenrött. I så fall skulle de hamna i Guiness rekordbok, minst. För nån gång måste man ju reta sig på något som den resp gjort/inte gjort, det vore konstigt annars. Men för det innebär ju det inte att man inte älskar den man lever med, det får man ju hoppas iaf :). Även om det går slentrian i allt, självklart.
    Ha ett riktigt gott slut med den utgångna mannen ;). Kram från den vimsiga Imsavimsa!

    SvaraRadera