fredag 7 januari 2011

Idag såg jag rött...haha...

Jaa, läste just kommentarerna från förr inlägget och där skrev du Lena, "...hoppas det blir bättre..." Det är tur att man inte vet i förväg hur ens dag ska bli... Dagen idag hade jag planerat att jag & barnen skulle mysa ihop. Fröken J & jag skulle göra örhängen som Fröken J skulle ge bort i prenet till en kompis hon skulle på kalas till ikväll och vi skulle bara ta det lugnt. Jomen pyttsan!!

Igår upptäckte jag en liten utbuktning på mitt höger öga. Ok, tänkte jag, en vagel. Jamen jippe!! NOT!! Sen blev det bara värre å värre och på kvällen insåg jag att det är nog kanske inte en vagel ändå för det såg ut som när jag får mina munsår. Ok, herpes igen då´rå. Jag får det till o från och har haft några år nu så man är ju van liksom. Men imorse när jag vaknade så ja...det var lite kletigt och jag fick inte upp ögat. alltså in på toa och tvätta lite. Då är hela ögat illrött, svullet och irriterat kan man lugnt säga. Vad göra?? Mannen ska just gå och göra sin dag med provfilmingar av folk så han kan inte köra mig till VC. Kompisen är sjuk. Sis är i Trollhättan på handbollsmatch, dottern sover och jag blir knäpp. Inte då men lite körigt kändes det faktiskt. Så vad göra? Klädde på Herr A. Väckte Fröken J och sa att mamma åker till VC med sitt öga. Höll på att skrämma slag på dottern när hon fick se ögat för att inte tala om sonen som vägrade titta på mig. Han sprang och gömde sig under täcket. Jo faktiskt... Mamma fick försäkra honom om att det inte är farligt men han måste följa med.

Nåja, vi kom iväg. Och väl på VC så ja, där tar det ju alltid tid. Dr ville emmellertid att ögonakuten skulle titta på ögat då det var väldigt irriterat för det kunde hon inte göra på VC där de saknade en sån "tittapparat". Hon ringde de på Möndals sjukhus och jag fick tid 15.00. Jättebra. Då kom problem 2. Hur kommer Fröken J till sitt kalas och vem tar hand om sonen??


Efter en del telefonsamtal och diverse funderingar så löste det sig som så att min älskade unge C tag hand om sonen. Hon kom o hämtade honom efter hon varit i stallet och tog med honom hem till sig. Gav honom mat och spelade Wii med honom. Jag kan inte med ord förklara vad den ungen betyder för mig o min familj. Sonen bara älskar henne och det är ömsesidigt tro mig. Och när hon ser efter honom så är jag lugn. Finns inga som helst betänkligheter, ingen oro, inga förmaningar, inget. Jag bara vet att hon tar hand om honom på bästa sätt. Det har hon alltid gjort och kommer alltid att göra. Jag bara vet det och det är en sån oerhörd tillgång att ha en sån person i sin närhet när det kommer till sina barn. Men så är hon ju mitt barn också. Iallfall halva...

Fröken J då? Jo hon fick åka tidigare till en annan kompis som skulle på samma kalas och åka med denna kompisen till kalaset. Toppen!! Hon var jättenöjd och lilla E var nöjd hon med för de fick ju leka innan kalaset. Jag då? Ja, jag åkte in och parkerade bilen. La på till kl 19.45 det bör ju räcka tyckte jag....ELLER HUR!!!!

För att göra en lång knölig, bökig historia kort så kom jag in till doktorn 20.15..... Men fattar ni eller? Då visar det sig att denna mottagningen är den ENDA i storgöteborg som har öppet när alla andra VC & privatkliniker har stängt. Och de har EN jourläkare.....Men det går ju inte. Damen som kom in 10 på förmiddagen blev inkallad till dr. 18.10. En annan som suttit där sen 8 imorse kom in 16.45. Varför jag kommer ihåg det är för att exakt då fick vi som var kvar på akuten gå upp till avd. för fortsatt väntan på dr.


Met var en hel del upprörda röster i väntrummet kan jag ju säga och det med all rätt tycker jag. MEN de skäller på fel personer (vilket jag också sa) för det är politikerna man ska skälla på. Inte personalen - de gör bara sitt bästa utefter de resurser de får. Men det retar mig verkligen. För i ett väntrum på ett sjukhus är man inget annat än en siffra i statistiken. När de själva (politikerna då menar jag) blir sjuka så går de ju före alla andra i kön. De behöver aldrig vänta 2 år på hjälp i nån remisskö eller 10 tim på akuten....suck ja. Nä den där lilla damen som var så upprörd i väntrummet hon borde vända sig ilska mot rätt person istället för att klanka ner på de som ändå försöker göra sitt jobb. Men en sak säger jag, jag skulle inte vilja jobba under de förhållandena som de gjorde idag. Den där lilla damen riktigt tog sats mot sköterskan när hon kom ut och ifrågasatte allt. Jag blev irriterad på damen för jag förstod ju att det är fel person att skälla på men den här sköterska stod där och blev inte ens arg på damen....hm... Hon var verkligen rätt person på rätt plats. Vilket tålamod.

Nä, All heder åt er alla som jobbar inom sjukvården och som gör ert yttersta för att hjälpa oss andra. Vilket tålamod ni har!!

Vad hade jag då rå?? Ja dr kunde inte säga om det var herpes eller vagel. Men inte var bara på lgonlocket utvändigt och invändigt, inget på hornhinnan och det var ju skönt. Fick salva, droppar och tabletter som jag ska äta/ta i 5-10 dagar. Som det är nu så skaver det som tusan i ögat, jag är trött och har huvudvärk. Kanske beror på att jag inte hade med nått mellis - jag hade ju tid kl.3... Till slut fick jag gått till oressbyrån och köpt en macka & dricka som jag åt lite på. Lustigt nog så stötte jag på en tjej på pressbyrån som också skulle till ögonmott. och vi kom att prata. Det visa sig att hon gjort en GBop för 3 år sen. Jamen vi vart ju bundisar där å då. Riktigt kul att sitta och snacka. I henne mötte jag en första person som erkännt att hon fortfarande hade godissug och åt godis. Inga mängder men jag trodde jag var ensam om att ha godissug än. Skönt att höra att det är fler än jag som har det än.

Tänk va, hur stor världen än ter sig, så är den allt rätt liten ändå.
Och idag har jag inte hunnit läsa era bloggar go vänner. Det får jag göra imorgon. Ser knappt nått nu och jag gör så många stavfel så jag vet inte vad.... Tur att man kan rätta de,,,
Kramen & go´natt

8 kommentarer:

  1. ojojoj! :/ vilket öga! personligen får jag panik när sånt där händer! :P hehe!
    kram!

    SvaraRadera
  2. Usch, stackars dig. Jag får ofta en vagel vid förkylning o det är inget kul alls. Gör ju så jäkla ont ju. Men man undrar ju lite hur de tänker, de där politikerna, när det får se ut som det gjorde för dig idag. Kul när man har en tid o ändå får vänta flera timmar efter den för att komma in *suck*. O så alla idioter som skall ge sig på personalen. Stackars dem.
    Krya på dig, vännen.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag säger som de andra: krya på dig! Vi har haft en ögoninflammation att tampas med så jag vet hur kul det är när ögonen trilskas.

    ..och kära I, du är INTe ensam om godissuget! MItt försvann ett tag efter operationen, men har tyvärr dykt upp igen som en trevlig bieffekt efter jul. DEt är bara att bita ihop och kämpa sig igenom en avgiftning igen.
    Så du är Inte ensam..

    SvaraRadera
  4. Tack alla!! Härligt att höra M. Eller ja, härligt å härligt. Men det är skönt att höra att man inte är ensam för det känns lite så ibland. Men det är som du säger - bara att bita i och stå emot!!

    Kramen

    SvaraRadera
  5. Oj då så det ser ut. Krya på dej.
    Nej du jag är inte med på Facebook. Sonen har en egen dator och vi beställt en ny som är en riktig speldator som kommer nu i veckan.
    Så det e inte det som e problemet men vi har bar ett modem och han tar all megabit på det så när jag skall in så blir det segt.
    Så vi får titta över det oxå med nätet.
    Krya på dej Kram

    SvaraRadera
  6. hahaha ursäkta men banandieten var ny, aldrig hört talas om ;) tur att du blev utslängd, så kan man ju inte leva :D
    visst skäms man lite nu i efterhand på hur man hållt på? ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Misstänkte att det var så Hoffman.

    Jamen eller hur JD. Det läskiga var att jag fick den dieten rekomenderad av en läkare på VC som själv gått på den. Arma krake. Han skulle nog inte vara dr utan besöka en psykolog istället. typ...

    Kramen

    SvaraRadera
  8. Nämenoj vad jobbigt! Att sitta där så länge kan ju inte vara så roligt. Läsa kunde du väl inte heller, du skulle haft en talbok! Hoppas du blir bättre snart (fast jag kanske inte skall skriva så, då blir väl din morgondag ännu värre...) Kram

    SvaraRadera