lördag 20 november 2010

Om att bli besegrad...

Jag tillhör den mängden som gillar kreativa utmaningar. Jag funderar på de. Hur ska man lösa de på bästa sättet, billigaste sättet och mest effektiva sättet???

Jag är väldigt bra på att lösa kreativa problem och jag misslyckas sällan. Förrens idag. Och det av en liten ...tomte.

Jag fick i uppdrag av min vän A att sy en advenstkalender i form av en tomte. Det finns en att köpa på Panduro, med martial & anvisningar. 399kr. Måste gå att sy en själv, tänkte jag när A undrade om jag kunde sy nått liknande. Så jag började fundera. Hit å dit och så idag tänkte jag ängna hela dagen åt att sy den. Jag menar hur svårt kan det va?? En liten tomte. Jag hade ju dessutom en bild att utgå ifrån. döööööööööööööööööööö.... Det tog hela dan. TRO mig.

Hur jag än försökte så blev allt fel. Det enda som blev bra det var ben/fötter & arm/händer. resten vart katastrof. Jag klippte till , sydde ihop, sprättade isär, klippte om, sydde ihop, sprätta isär.....och så höll jag på tills jag höll på att bli tokig. Nänstans däremellan slutade hjärnan funka. Hur jag än tänkte så blev det inge bra och till slut satte jag mig på sängen med ansiktet i händerna. Då kom Fröken J in och satte sig på min stol och undrade vad det var. Och som den pedagogiska mamma jag är så berätta jag allt....aningens frustrerad. då säger hon lite fint "Men mamma, jag tycker du ska mejla A och säga att du försökte ändå ditt bästa men det gick inge bra". Och jaa, då insåg jag att det här funkar inte.

Kanske om jag hade haft tre veckor till på mig (nu är det ju inte så att A frågade mig igår....) så hade jag nog fått det att funka. Men när jag satt där på sängen så blev min frustration påtaglig på nått sätt. Och jag insåg att jag kanske borde ha funderat på frågan och kanske insett min begränsning redan efter en dag eller två. MEN nu är det så att jag som sagt gillar kreativa utmaningar så ja, jag ville ändå försöka.

Hur som haver. Jag mejlade A senare och bad lite om ursäkt för att det hela tagit sån tid. Jag hoppas hon har ett andra alternativ till tomten.... Får nog köpa den där tomten och se hur det ska va egentligen.

Nått annat har det inte blivit av. Jag känner mig oerhört stressad av det faktum att julmarknaden närmar sig och jag är inte alls klar med det jag vill kunna sälja. Sen är det annat på schemat alla helger innan dess och jag jobbar ju också på dagarna. Sen ska jag sy mina egna nya köksgardiner och sen kom syrran och ville ha sina nya gardiner omsydda till första advent. Jamen jag tar väl och klonar mig litet tror jag. En arm gör fimolera, en arm syr, en gör julkort och en gör ljus, en gör visitkort och en annan gör...bla bla bla....

Får snart en hjärnblödning och jag inte saktar ner. Nä, imorgon ska jag jobba och då ska jag ta mig en funderare på vad jag verkligen vill sälja på julmarknaden och sen bara rikta in mig på tillverkning av det. Så får det bli. Resten får göras efter den 11 december.

Kramen & go´natt

5 kommentarer:

  1. Det är säkert så att tomten tyckte det var lite tidigt :) och därför trilskades han. Var är det julmarknaden skall vara? Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag känner igen mig i din beskrivning. Vi kvinnor är nog specialister på det här med att ta på oss en massa saker. O jag har ändå börjat lära mig att säga nej ibland. Hihihi, men bara ibland ;). Ibland är det något man verkligen VILL göra, o då kan man ju bara inte säga nej.
    Ang tomten så får du väl vänta till efter jul o se om det finns några kvar som de säljer på rea, el nere på Panduro Outlet i Ullared. Där säljer de ju massor av saker som antingen inte är säsong för, el är utgångna ur sortimentet. Kan tipsa om att gå dit nästa gång du åker ner. De har MASSOR med roliga saker ;).
    Kram

    SvaraRadera
  3. Beundrar själva faktumet att du syr...jag har inte tålamodet.

    kram

    SvaraRadera
  4. man blir besegrad ibland.. :O
    ta det lugnt bara, så du inte mår dåligt!!

    SvaraRadera
  5. Vilket tålamod, det har jag mned iofs, om jag verkligen har bestämt mig, men vette sjuttsingen om jag skulle påbörja ett sådant projekt ;) Kram

    SvaraRadera